Ciasto „Paul Robeson” – Smaczne i szybkie w przygotowaniu. Prawdziwe odkrycie kulinarne
13 303
Pachnące, soczyste i wilgotne ciasto – to idealny deser do kawy, który możesz wykonać w kilka chwil. Jest nim ciasto à la Paul Robenson, nazwane tak na cześć piosenkarza i aktora.
Tak jak wyjątkowy głos Paula, tak to ciasto olśniewa swoim kremowym wykończeniem, puszystością biszkopta i bajecznym kakaowym smakiem.
Wskazówki, aby ciasto wyszło idealne:
nie używaj margaryny zamiast masła, co jest ważne nie tylko w przypadku tego ciasta, ale również każdego wypieku na biszkopcie
wybierz wysokiej jakości kakao, dzięki któremu ciasto zyska wyjątkowo głęboki, ciemny kolor
użyj śmietany z wysoką zawartością tłuszczu, co wpłynie na wyjątkową gęstość i puszystość masy kremowej
pamiętaj, aby wszystkie składniki (poza śmietaną, która powinna być zimna do ubijania) wyjąć odpowiednio wcześniej z lodówki