Przepisy kulinarne Przepyszne paszteciki z kapustą. To nadzienie zachwyca swoim smakiem. Mogę robić co każdy weekend Last updated wrz 14, 2022 16 214 ROZPŁYWAJĄCE SIĘ W USTACH, BEZJAJECZNE (!) PASZTECIKI Uwielbiasz paszteciki z kapuścianym nadzieniem? My też! Na samą myśl o nich, aż ślinka leci! Poniżej dostaniesz rewelacyjny przepis na rozpływające się w ustach, delikatne drożdżowe wypieki. Dodatkowo nie zawierają jajek! Zatem – do roboty! SKŁADNIKI NA CIASTO: 7 g drożdży (najlepiej suchych) pół łyżeczki soli 260 ml wody 450 g mąki olej (słonecznikowy lub rzepakowy) NADZIENIE (FARSZ): pietruszka i koperek (po pęczku) sól, pieprz cebula kilogram kapusty białej 5 łyżek oleju pół łyżeczki czerwonej papryki ćwierć łyżeczki suszonej mięty PRZYRZĄDZANIE: WróćCzytaj dalej