Przepyszne paszteciki z kapustą. To nadzienie zachwyca swoim smakiem. Mogę robić co każdy weekend

 

ROZPŁYWAJĄCE SIĘ W USTACH, BEZJAJECZNE (!) PASZTECIKI

Uwielbiasz paszteciki z kapuścianym nadzieniem? My też! Na samą myśl o nich, aż ślinka leci!

Poniżej dostaniesz rewelacyjny przepis na rozpływające się w ustach, delikatne drożdżowe wypieki. Dodatkowo nie zawierają jajek! Zatem – do roboty!

SKŁADNIKI NA CIASTO:

  • 7 g drożdży (najlepiej suchych)
  • pół łyżeczki soli
  • 260 ml wody
  • 450 g mąki
  • olej (słonecznikowy lub rzepakowy)

NADZIENIE (FARSZ):

  • pietruszka i koperek (po pęczku)
  • sól, pieprz
  • cebula
  • kilogram kapusty białej
  • 5 łyżek oleju
  • pół łyżeczki czerwonej papryki
  • ćwierć łyżeczki suszonej mięty

PRZYRZĄDZANIE:

error: Treść zabezpieczona !!