Może nawet masz je w domu! Ciasto budyniowe jest bardzo puszyste i delikatne, a poza tym wygląda świetnie na stole. Nikt mu się nie oprze!
Oddziel białka od żółtek i ubij z nich sztywną pianę. Zrób to przy pomocy miksera. Wsyp połowę cukru pudru (6 łyżek) i nadal miksuj. Wsyp mąkę (6 łyżek) i delikatnie wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie wylej na nią ciasto. Rozprowadź łyżką i wyrównaj. Piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zanim je wyjmiesz, sprawdź drewnianym patyczkiem, czy nie jest surowe.
W międzyczasie zrób krem. Żółtka z jajek i pozostały cukier puder (6 łyżek) ubij mikserem. Pozostałe 3 łyżki mąki, budyń oraz 2 łyżki mleka dodaj do żółtek i znów dobrze wymieszaj.
Zagotuj mleko i wlej do niego powstałą masę, mieszając – do uzyskania budyniu. Ostudź i stopniowo miksuj masę, dodając masło.