Domowy krem rafaello – Chwilka roboty, a jakie to pyszne. Idealny do ciast.

Każdy z nas chociaż raz skusił się na tą małą słodkość. Kawałek ciasta z tym kremem? A może łyżka samego kremu?

Nie ma w tym problemu, wiele osób uwielbia smak Rafaello. Jednak, niewiele osób wie, że samemu można wykonać przepyszny krem Rafaello. Można go wykonać samodzielnie w domu, jest to łatwe oraz prawdopodobnie składniki znajdziemy w domu.

Niezmierną zaletą jest skład, zero konserwantów, zero sztuczności. Dlatego ważne jest, aby wybierać sprawdzone składniki, wysokiej jakości.

Składniki:

  • masło 200 gram
  • mleko skondensowane, niesłodzone 400 gram
  • biała czekolada 200 gram
  • wiórki kokosowe 70 gram

Sposób przygotowania:

Rozpuść czekoladę z masłem na małym ogniu. Dobrze wymieszaj. Potem dodaj mleko skondensowane, a następnie wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszaj.

Gotowy krem Rafaello przełóż, najlepiej do szklanego słoika i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej całą noc). Jednak jeśli chcesz wykorzystać go do ciasta lub ciasteczek, możesz nakładać go od razu po przygotowaniu.

error: Treść zabezpieczona !!