Ten przepis z pewnością należy do tych najciekawszych i najsmaczniejszych. Jeśli nie próbowaliście nigdy ogórków węgierskich – koniecznie sprawdźcie ten przepis! Chrupkie warzywa ze słoika będą świetnym dodatkiem do codziennych obiadów.
Wyrazisty smak, chrupkość i prostota to doskonałe połączenie. Oto składniki, których będziesz potrzebować do przygotowania tego przepisu:
Przygotuj słoiki do zaprawy – do każdego włóż po 2 ząbki czosnku, cztery goździki i 4 ziarna ziela angielskiego oraz po łyżeczce musztardy. Później dodaj ogórki w takiej ilości, by idealnie zapełnić cały słoik.
Tak przygotowane ogórki zalej marynatą, wcześniej przygotowaną z wody, octu, soli i cukru. Słoiki zakręć i zagotuj w wodzie – pamiętaj, że aby wytrzymały dłuższy czas, wieczka muszą przyciągnąć – inaczej ogórki bardzo szybko się popsują.