Biszkopty namocz w kawie. Połową z nich wyłóż blachę. Zmiksuj żółtka i jajko, dodaj cukier i utrzyj razem. W drugiej misce utrzyj też masło na gładką masę, a następnie dodaj do niej żółtka z cukrem.
Małymi porcjami dokładaj po łyżce serka homogenizowanego i wsypuj po łyżce mleka w proszku. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Powoli mieszając wlej żelatynę do masy. Kiedy wszystkie składniki się ładnie połączą wylej masę na biszkopty tak aby utworzyła równą warstwę.
Następnie, ułóż na cieście drugą połowę nasiąkniętych kawą biszkoptów. Formę z ciastem wstaw na kilka godzin do lodówki i poczekaj aż stężeje. Przed podaniem można polać całość rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i ponownie włożyć do lodówki aby stężała.