Cukiernik poradził jak zrobić trzy składnikowy krem ​​do dekoracji i nadzienia – Pasuje do wszystkich ciast i deserów

Trzy składnikowy krem do ciast

W celu przygotowania kremu potrzebne będą następujące składniki:

  • 200 g cukru pudru,
  • 125g miękkiego masła,
  • 3 ml mleka.

Przygotowanie:

Do miski przełóż całe miękkie masło, dosyp cukier puder i dokładnie wymieszaj. W następnej kolejności do miski dodaj mleko i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Gotowy krem można lekko schłodzić. Taki krem doskonale sprawdzi się w dekorowaniu ciast i deserów.

Prosty krem budyniowy

Aby przyrządzić krem budyniowy potrzebne będą:

  • 200g cukru pudru,
  • 50g mąki pszennej,
  • 500ml mleka,
  • 4 żółtka z jajek,
  • Jedna mała łyżeczka koncentratu waniliowego lub jedna łyżka stołowa cukru waniliowego.

Przygotowanie:

W pierwszej kolejności należy wymieszać w misce żółtka z cukrem pudrem. Następnie należy dodać do miski wanilię i mąkę. Całość wymieszaj na jednolita masę.

Mleko należy osobno zagotować. Następnie do gotującego się mleka należy dodać zawartość miski z wymieszanymi składnikami i gotować na małym ogniu ciągle mieszając tak aby nie powstały grudki.

Gdy podgrzewana masa zgęstnieje należy zdjąć całość z ognia i wystudzić. Krem jest gotowy. Do masy można również dodać wiórki kokosowe, śmietankę, masło lub kakao.

Obydwa wyżej wymienione kremy doskonale sprawdzą się jako masy wypełniające do ciast i babeczek oraz jako dekoracja do różnych deserów.

error: Treść zabezpieczona !!