Delikatne ciasto i puszysty budyniowy krem: smaczniejsze niż karpatka. Tanio i szybko.

Delikatne ciasto i puszysty budyniowy krem sprawiają, że ciasto jest wprost idealną osłodą na nawet najbardziej upalny dzień.

Najlepiej smakuje na chłodno, warto więc podawać je schłodzone. Czy można wyobrazić sobie coś lepszego, niż delikatne ciasto i mrożona kawa w letni dzień?

Do zrobienia ciasta potrzebujesz:

  • 150 g mąki pszennej
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 4 jaja
  • 80 g masła
  • łyżeczkę proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli

Do zrobienia kremu przygotuj:

  • 500 ml mleka
  • 100 g mąki
  • 150 g cukru
  • 2 jajka
  • 180 g masła

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!