Polewam biszkopty ciastem i wkładam je do piekarnika na 30 minut: Takiego sernika jeszcze nie upiekłaś

Wszyscy miłośnicy twarogu uważajcie! Ten przepis jest bardzo łatwy w przygotowaniu i smakuje tak wspaniale, że nie będziesz w stanie mu się oprzeć. Deser znika ze stołu błyskawicznie co do ostatniego okruszka!

Potrzebujesz:

  • mała forma do pieczenia – możesz użyć prostokątnej lub okrągłej o średnicy 24 cm.
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 80 g cukru
  • 600 ml śmietany 30%
  • 15 g cukru waniliowego
  • 6 jajek
  • 80 g budyniu waniliowego (proszek)
  • biszkopty deserowe z nadzieniem wiśniowym

Na polewę:

  • 150 g czekolady
  • 150 g śmietany 30%

Przygotowanie:

Do większej miski włóż twaróg, dodaj cukier, budyń, wlej śmietanę i wymieszaj na gładką masę. Następnie dodaj jajka i dokładnie wymieszaj.

Dno formy przykryj papierem do pieczenia. Ułóż obok siebie ciastka i polej masą serową.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz około 30-40 minut .

Czekoladę połam i zalej śmietaną. Wstaw do kuchenki mikrofalowej lub roztop w kąpieli wodnej trzepaczką, aż uzyskasz gładką polewę.

Następnie polej nią całą powierzchnię ciasta i rozprowadź równomiernie.

Włóż do lodówki na co najmniej godzinę do zestalenia.

Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!