Sycące mięso, delikatne nadzienie i ciągnący się ser zasmakują każdemu smakosza mięsnych dań. Idealna opcja na codzienny obiad, ale także na różnego rodzaju święta! Pyszny smak i piękny wygląd to gwarancja sukcesu!
W większej misce wymieszaj mięso mielone z bułką tartą. Dodaj drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i dwa jajka. Posól, popieprz i dokładnie wymieszaj.
Masę mięsną ułóż w natłuszczonej formie. Używając dłuższej szklanki, stwórz zagłębienie. Następnie ułóż w nim nadzienie.
Zacznij od plastrów szynki, a następnie posmaruj serkiem ze szczypiorkiem. Ułóż na nim ser i wybij na wierzch jeszcze trzy jajka. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 40 minut.
Wszystko gotowe. Teraz po prostu pokrój go na kawałki i podawaj do stołu.