Do smażenia:
Sos:
Pokrój pierś z kurczaka na cieńsze plasterki. Połóż je na twardej macie, przykryj folią i postukaj wałkiem do ciasta.
Plastry kurczaka włożyć do miski, dodać sól, pieprz, olej, wymieszać rękoma, przykryć folią i pozostawić do zamarynowania. Cukinię zetrzyj do miski na grubej tarce, dodaj sól, wymieszaj łyżką. Odstaw na 10-15 minut.
Zetrzyj marchewkę i cebulę do czystej miski. Wyciśnij sok z cukinii i przełóż do miski ze startymi warzywami.
Do masy dodać jajka, zmielony pieprz i wymieszać widelcem. Dodaj posiekany koperek, wymieszaj. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj.
Za pomocą łyżki przełóż mieszankę warzywną na rozgrzaną patelnię i rozłóż ją na mały naleśnik. Połóż plasterek kurczaka na środku i dodaj warstwę mieszanki z cukinii na wierzchu.
Przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień do minimum i smaż po 10 minut z każdej strony. Naleśniki układamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Przygotuj sos: do małej miski ze śmietaną dodaj zmiażdżony czosnek, posiekany koperek i wymieszaj łyżką. Serwujemy fantastyczne naleśniki z pysznym sosem.