Najpierw dokładnie umyj udka kurczaka. Następnie kładziemy je na papierowej serwetce. Wycieramy do sucha.
Przełóż kurczaka na dużą patelnię. Następnie dodaj sól, mielony pieprz, mieloną słodką paprykę, warzywa. Wszystko dokładnie wetrzyj w mięso.
Następnie dodajemy ocet. Dokładnie mieszamy. Pokrój cebulę w duże krążki. Włóż je do dużej miski, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj rękami.
Umieść 2 plasterki cebuli na dnie słoika. Następnie dodać mięso , na końcu dodać cebulę. Dokładnie zamknij szklanki pokrywkami.
Na dno garnka położyć ściereczkę, ułożyć szklanki. Wlej wodę do górnej części pokrywki. Przykryj pokrywką. Od momentu wrzenia wody obniżamy temperaturę. Gotuj przez 5 godzin na małym ogniu.