Zasmakuje absolutnie każdemu. Miękka i soczysta roladka z mięsa mielonego wg przepisu mojej babci: Oto przepis.

Rolada z mięsa mielonego, wykonana w sposób jaki przyrządzała ją moja babcia. Zawsze miękka i soczysta.

Szybko stała się moim popisowym daniem, przygotowywanym na każdą okazję.

Roladę taką można podać zarówno na zimno jak i na ciepło. W obu przypadkach będzie doskonała a co równie istotne jest ona niezwykle łatwa w przygotowaniu.

Podawać można ją na świeżo, lub przygotować w wolnym czasie, włożyć do zamrażarki, po czym wyjąć na chwilę przed podaniem i włożyć wprost do piekarnika. Pozwala to nam podać pyszny obiad w dzień, w którym nie mamy czasu na gotowanie.

Potrzebować będziemy:

  • Kilogram mielonej wieprzowiny
  • Dwa trzy ząbki czosnku
  • Przyprawy, które lubimy (słodką paprykę, zioła prowansalskie, czarny pieprz)
  • Mleko 100ml
  • Musztardę albo keczup
  • Kwaśna śmietana
  • Starty ser

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!