Ciasto świetnie pasuje do kawy lub herbaty i stanowi doskonały ratunek w przypadku, gdy pojawia się pilna potrzeba zjedzenia czegoś słodkiego.
Forma do pieczenia musi zostać nasmarowana tłuszczem, aby zapobiec przywieraniu. Do miski trzeba włożyć miękkie masło oraz cukier i ubijać przez 2 minuty. Do powstałej masy dodaje się 3 jajka oraz ekstrakt waniliowy.
Teraz czas na dwuminutowe mieszanie. W tym samym czasie do drugiego naczynia należy wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli.
Do pierwszej miski dolewa się kefir i ubija przez kilka sekund. Następnie stopniowo łączy się powstałą masę z mieszaniną mąki. Potem przekłada się ją do formy do pieczenia.
Powstałe ciasto przenosi się na talerz. Następnie należy wymieszać ze sobą cukier puder, mleko oraz sok z cytryny, aby uzyskać lukier. Trzeba polać nim wypiek, gdy już się schłodzi. Teraz można się już cieszyć wspaniałym smakiem.