Jedna blacha to za mało. Pyszny deser, który Robię prawie co każdy weekend. Super przepis na każdą okazję.

Proste w przygotowaniu, delikatne w smaku ciasto, przypadnie do gustu wszystkim fanom słodkości.

Ten deser, którego sekret opiera się na doskonałym połączeniu czekolady i śmietany, świetnie sprawdzi się w gorące, letnie dni.

Składniki

Ciasto:

  • 5 jajek
  • 125 gramów mąki pszennej
  • 125 gramów cukru pudru
  • 25 gramów kakao
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 40 mililitrów wody

Nadzienie:

  • 400 gramów śmietanki 30%
  • 100 mililitrów mleka
  • 75 gramów miodu
  • 125 gramów białej czekolady
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 10 gramów żelatyny
  • 50 mililitrów wody

Polewa:

  • 80 gramów śmietanki 30%
  • 80 gramów gorzkiej czekolady

Przygotowanie

error: Treść zabezpieczona !!