Robię prawie co każdy weekend – Pyszne ciasto, które zrobisz bez pieczenia: Hit każdego przyjęcia

Uwielbiasz ciasta, a może twoja rodzina lub znajomi nie potrafią sobie wyobrazić obiadu bez deseru, dlatego zabieram Cię w słodką podróż, z której nie będziesz chciał szybko wrócić.

Ciasto jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a żeby tego było mało w ogóle nie będzie trzeba go piec. Deser można podawać z gorącymi napojami takimi jak kawa czy herbata.

Składniki:

  • długie biszkopty typu ladyfingers , mleko do namaczania,
  • opakowanie budyniu waniliowego,
  • 500 ml mleka,
  • cukier do smaku
  • 500 ml śmietany trzydziestki

Polewę robi się z 100 mililitrów śmietany 30% oraz jednej tabliczki czekolady połamanej na kawałki. Weź małą formę, a następnie zamocz biszkopty w mleku i umieść je w niej.

Z budyniu w proszku, cukru i mleka zrób budyń, a następnie polej nim ciastka i ostudź.

Teraz musisz ubić śmietanę i ułóż na masie budyniu, wyrównaj powierzchnię, a potem połóż drugą warstwę biszkoptów, które należy również namoczyć w mleku.

Na koniec rozpuść czekoladę w śmietanie i polej ją biszkopty, wszystko schłodź.

Deser gotowy!

error: Treść zabezpieczona !!