Przeczytaj całość, aby odkryć dodatkowy przepis.
Pierwszą czynnością jest zagospodarowanie głębokiej miski, do której należy przełożyć mięso. Do naczynia dodaj ryż oraz drobno posiekaną cebulkę. Aby nadać odpowiedniej konsystencji pulpetom, zetrzyj na tarce marchewkę.
Do miski z mięsem dodaj marchewkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, a na koniec wbij jedno jajko. Całość powinna zostać dobrze wymieszana oraz doprawiona solą i pieprzem wedle uznania.
Do klopsików potrzebny będzie sos, który przygotowujemy poprzez wymieszanie w misce śmietanki z koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem, czerwoną papryką i olejem. Warto posłużyć się trzepaczką w celu uzyskania dobrej konsystencji.
Klopsiki wstaw do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180°C na około 30 minut. Do gotowych klopsików idealnie pasuje starty na wierzch ser. Smacznego!
Do drobno posiekanej kapusty dodaj mięsa mielonego. Następnie połącz wszystko z posiekaną cebulą, solą i pieprzem.
Przed wymieszaniem wbij jedno jajko. W celu przygotowania do pieczenia posmaruj blachę olejem i ułóż na niej mięsne kulki.
Pamiętaj o przykryciu kulek folią i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 30minut w 180°C. Aby uzyskać dodatkowy akcent smaku, po 30 minutach posyp danie startym serem i dopiekaj następne 10minut.