Znakomity przepis na bardzo szybkie i pyszne domowe ciasto z twarogiem. Do przygotowania domowego ciasta są potrzebne następujące składniki:
W pierwszej kolejności wyłóż na blachę do pieczenia papier, a następnie w średniej wielkości misce wymieszaj wszystkie składniki sypkie do ciasta: mąkę, obydwa rodzaje cukru i proszek do pieczenia.
Połowę masy wsyp równomiernie na wyłożoną papierem blachę do pieczenia. Następnie aby zrobić nadzienie najpierw przy użyciu miksera zmieszaj z sobą wszystkie składniki wchodzące w skład nadzienia: twarożek, mleko, cukier, jajka i cukier waniliowy.
Całość nadzienia należy miksować aż do momentu gdy mieszanka będzie miała konsystencję podobną do gęstego aczkolwiek jednolitego jogurtów. Gdy tak się stanie i mieszanka będzie gotowa za pomocą łyżki można ją już układać na warstwie ciasta na blaszce.
Dodatkowo można położyć na niej rodzynki lub kawałki owoców. Następnie na ciasto znajdujące się na blaszce należy wysypać równomiernie drugą część ciasta i na to poukładać pokrojone masło.
Masło powinno przykrywać całą górną warstwę sypkiego ciasta. Następnie tak przygotowane ciasto należy piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30 – 40 minut.