Jak zrobić pyszne cienkie naleśniki z cukinia – dietetyczne i pożywne. Jem i chudnę.

Internet i książki kucharskie aż huczą od  różnych wariactw na temat naleśników. Mało kto jednak słyszał o naleśnikach z cukinią.

Kto jednak ceni sobie warzywa sezonowe w diecie, powinien koniecznie wypróbować ten przepis,gdyż jest niezwykle prosty, pyszny i lekki.

Potrzebne składniki:

  • cukinia – około 800 g
  • szklanka mleka
  • jajka – 2 sztuki
  • szklanka mąki
  • pietruszka – pęczek
  • łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Wybierz cukinię, która jest lekko dojrzałą, gdyż taka będzie najsmaczniejsza i będzie zawierała najwięcej witamin. Następnie umyj ja i zetrzyj na tarce.

error: Treść zabezpieczona !!