Dekoracja (wedle uznania):
Na początku oba duże wafle posmaruj ulubionym dżemem, na jednym z nich ułóż równomiernie herbatniki i odstaw na bok. Wlej do garnka 100 ml wody, następnie dodaj cukier i mieszaj czekając aż rozpuści się on w zagotowanej wodzie.
Dodaj kakao, masło i czekoladę, mieszaj łyżką do momentu uzyskania jednolitej konsystencji i wsyp zmielone orzechy razem z pokruszonymi herbatnikami.
Weź duży wafel z herbatnikami i ułóż na nim masę, przykryj ją następną warstwą herbatników i połóż na Niego pozostały wafel z dżemem. Na przygotowanych waflach ustaw coś ciężkiego (np. karton mleka), włóż do lodówki na 2-3 godziny w celu schłodzenia deseru.
Aby go zrobić włóż połowę białej czekolady do rondla, dodaj bitą śmietanę i podgrzewaj w międzyczasie mieszając w celu roztopienia się składników.
Właśnie tak przygotowany lukier wylej na powierzchnię ciasta, a następnie rozpuść gorzką czekoladę z dodatkiem bitej śmietany i udekoruj górę deseru.