Jest nie tylko pyszne, ale też proste do wykonania. Dodatek śmietany wymieszanej z rozpuszczoną czekoladą czyni je jeszcze pyszniejszym!
Owoce umyj, obierz, zetrzyj na grubej tarce. Wymieszaj dokładnie pozostałe składniki (poza dżemem, czekoladą i śmietaną). Sypkie produkty dobrze jest przesiać. Następnie dodaj do ciasta jabłka i ponownie delikatnie wymieszaj całość.
Blachę do pieczenia o wymiarach ok. 30×40 cm wysmaruj tłuszczem lub wyłóż pergaminem. Wylej na nią ciasto i wyrównaj je. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez ok. 30 minut. Gdy ciasto się upiecze i przestygnie, możesz posmarować je dżemem.
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej (możesz zostawić odrobinę do dekoracji). Gdy przestygnie, starannie wymieszaj ją ze śmietaną.