Najsmaczniejsza roladka jabłkowa jaką dotychczas jadłam. Kładę starte 4 jabłka na blaszce, zalewam ciastem i wszystko zawija: Oto przepis

Jabłka uchodzą za jedne z najzdrowszych owoców.

Mają dużo błonnika, witamin z grupy B oraz cennych minerałów. Jeśli do tej pory za nimi nie przepadałeś, zachęcamy do przyrządzenia deseru, który na pewno Cię do nich przekona!

To najsmaczniejsza pod słońcem rolada jabłkowa, którą możesz zrobić zamiast szarlotki!

Składniki do rolady jabłkowej

Kwintesencją deseru jest jego nadzienie, które nie może obyć się bez:

  • 4 dużych jabłek;
  • 2 łyżeczek cukru;
  • 1 łyżki soku cytrynowego (świeżo wyciśniętego);
  • szczypty cynamonu.

Do przygotowania ciasta potrzebujesz:

  • 100-120 g mąki pszennej;
  • 3 jajka;
  • 3/4 szklanki cukru;
  • ekstrakt waniliowy;
  • proszek do pieczenia (wystarczy 1 łyżeczka).

Teraz najwyższa pora wziąć się do pracy!

Przygotowanie rolady jabłkowej

error: Treść zabezpieczona !!