Nie zawiera mleka skondensowanego, jajek ani cukru i jest bardzo smaczny. Nawet dzieci uwielbiają ten szybki i pyszny deser, na pewno Ci się spodoba. Idealna alternatywa dla lodów ze sklepu!
Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej.
Dodaj olej roślinny. Dokładnie wymieszaj. Nasmaruj spód i boki foremek. Włóż do zamrażarki na 10 minut. Twarożek i masło wymieszać blenderem. Dodaj miód, syrop lub słodzik. Dodaj kawę lub rozpuść. Dodaj również posiekane orzechy.
Wszystko dobrze wymieszaj. Napełnij kremem foremki do czekolady i wygładź każdą z nich. Wstawić do zamrażarki na 1 godzinę. Następnie wyjmij z zamrażarki, posmaruj czekoladą i wierzchem i wstaw do zamrażarki na kolejne 10 minut. Wtedy wszystko, co musisz zrobić, to go odwrócić.