Bez mąki, tylko 1 jogurt, 4 jajka – smaku nie da się opisać, trzeba spróbować: Nigdy nie jadłam tak pysznego ciasta.

Otrzymasz niezwykle smaczny deser jogurtowy, używając kilku prostych składników. Degustacja tego wypieku to prawdziwa uczta smaków!

Potrzebujesz następujących składników:

  • 4 jajka
  • 1 saszetka proszku do pieczenia
  • 350-400 g naturalnego jogurtu
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • cukier puder do posypania
  • szczypta soli

Instrukcje przygotowania:

W pierwszym kroku oddziel białka od żółtek.

W białkach dodaj szczyptę soli i ubij na sztywno.

W oddzielnej misce ubij żółtka z cukrem.

Dokładnie wymieszaj żółtka z jogurtem, skrobią kukurydzianą i proszkiem do pieczenia.

Ostrożnie połącz białka z masą żółtek, utrzymując puszystość.

Formę do pieczenia wyłożyć papierem.

Przelej ciasto do przygotowanej formy.

Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 170°C na 30-40 minut.

Odczekaj, aż ciasto ostygnie, a następnie zdjąć papier do pieczenia.

Posyp wypiek cukrem pudrem i podawaj! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!