Naturalny sposób na choroby i skuteczniejszy od antybiotyku – Spróbuj syrop z czosnku już dziś.

Domowy syrop z czosnku

Nie każdy o tym wie, ale czosnek sprawdza się lepiej niż niejeden dostępny w aptekach antybiotyk. Czosnek to wyjątkowa roślina, która pomaga w leczeniu wielu różnorodnych chorób, w tym nawet raka. Czosnek sprawdza się w przypadku gdy zmagamy się z infekcjami bakteryjnymi, wówczas może on nawet zastąpić silny i chemiczny antybiotyk.

Nie bez powodu mówi się iż czosnek jest naturalnym antybiotykiem. Wiele osób korzystając z antybiotyków dostępnych w aptekach spotyka się z niepożądanymi ich działaniami, w tym z: grzybicami, spadkiem odporności, problemami z układem pokarmowym.

To właśnie dlatego o wiele lepiej jest korzystać z naturalnego środku przygotowanego własnoręcznie z czosnku. Ten domowy specyfik świetnie sprawdzi się w leczeniu infekcji dróg oddechowych, takich jak przykładowo: zapalenie oskrzeli, kaszel, ból gardła, astma.

Składniki potrzebne do przygotowania domowego syropu:

  • 1 główka czosnku,
  • pół szklanki miodu,
  • pół szklanki wody,
  • 1/4 szklanki octu jabłkowego.

Sposób przygotowania domowego syropu z czosnku:

Czosnek należy dokładnie posiekać i wsadzić do miski. Następnie do miski z czosnkiem należy dodać płynne składniki i dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowany płyn należy przelać do słoika i pozostawić na całą noc. Dopiero następnego dnia płyn przesadzamy, najlepiej przez bardzo drobne sitko. Tego typu syrop należy przechowywać w chłodnym miejscu najlepiej w lodówce.

Stosowanie domowego syropu z czosnku:

Domowy specyfik najlepiej stosować w stanach chorobowych, wówczas należy pić jedną łyżkę stołową preparatu co kilka godzin. Preparat należy stosować aż do uzyskania wyraźnej i zauważalnej poprawy stanu zdrowia. Co więcej tego rodzaju miksturę można stosować profilaktycznie na wzmocnienie odporności dodając ją raz dziennie na przykład do herbaty w ilości około 5 kropli.

Korzystny wpływ na zdrowie składników wchodzących w skład domowego syropu:

  • czosnek:

Roślina ta świetnie sprawdza się w zwalczaniu różnorodnych wirusów oraz bakterii. Czosnek pobudza układ odpornościowy, a co więcej w jego ząbkach kryją się naturalne związki, które wykazują działanie nawet dziesięciokrotnie silniejsze niż wykazuje popularna penicylina.

  • ocet jabłkowy:

Ocet ten wykazuje działanie antybakteryjne oraz przeciwwirusowe. Ocet jabłkowy zawiera enzymy oraz minerały, które poprawiają odporność i wpływają pozytywnie na samopoczucie. Ocet jabłkowy poprawia również ogólny stan zdrowia.

  • miód:

Nie od dziś wiadomo, że miód posiada wiele dobroczynnych dla zdrowia właściwości. Przede wszystkim posiada działanie przeciwbakteryjne oraz przeciwzapalne. To właśnie dzięki temu miód łagodzi objawy, takie jak: ból gardła, czy też kaszel. W miodzie znajdują się liczne witaminy, minerały, a także enzymy. Miód zwalcza wolne rodniki działające jako doskonały przeciwutleniacz.

error: Treść zabezpieczona !!