Posiłki spożywane w rodzinnym gronie mogą być jeszcze smaczniejsze. Doskonałym urozmaiceniem wspólnego posiłku będzie duszona wołowina. Zanurzone w aksamitnym, jogurtowym sosie mięso jest nie tylko delikatne i aromatyczne, ale też wyjątkowo sycące. Dodatek pieczarek wzmacnia charakter dania, dodając mu głębokiego zapachu.
Decydując się na grzyby nie trzeba ograniczać się do pieczarek. Możesz wybrać każde sezonowe, np. wyjątkowo popularne i smakowite kurki. Grunt to świeżość składników! Danie znakomicie uzupełni dodatek gładkiego ziemniaczanego puree, makaronu, ryżu bądź kaszy.
Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej masło. Cebulę i grzyby pokrój i dodaj na patelnię. Podsmażaj do lekkiego zarumienienia.
Do podsmażonej cebuli i grzybów dodaj pokrojone w drobną kostkę mięso. Smaż 10 minut, następnie wlej wodę i dodaj musztardę oraz koncentrat. Następnie dopraw tymiankiem. Zmniejsz ogień na średni, gotuj przez 30 minut. Dodaj mleko i jogurt, zamieszaj. Gotuj na średnim ogniu ok. 5 minut.