Najpierw musisz posiekać całą cebulę i kapustę. Możesz posiekać lub zetrzeć te warzywa na tarce za pomocą ostrego noża. Zalej warzywa wrzącą wodą i pozostaw na 2 minuty.
Następnie odcedź kapustę i cebulę. W osobnej misce możesz również posiekać mięso mielone i natkę pietruszki. Natkę pietruszki najlepiej zmielić.
Do miski dodaj dwie łyżki śmietany, jajko i łyżeczkę soli. Dodaj też pół łyżeczki czarnego pieprzu i sodę. Dodaj 3 łyżki mąki. Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce. Jest to najlepszy sposób, aby upewnić się, że wszystko jest dobrze wymieszane.
Po połączeniu wszystkich składników dodaj cebulę i kapustę. Następnie należy połączyć wszystkie składniki. Następnie z masy uformować kotlety. Piecz w temperaturze 200° Celsjusza. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.