Łatwe do przygotowania pyszne, delikatne kotlety z kapustą po morawsku.

Młoda kapusta z mielonym mięsem wołowym to świetna propozycja, jeśli szukasz szybkiego i niedrogiego obiadu. Jakie składniki są potrzebne do przygotowania takiego dania?

Składniki:

  • 1 jajko,
  • kapusta 300 g,
  • Pietruszki powinno być około 3 gałązek. Może być potrzeba więcej.
  • 150g mięsa mielonego 150g,
  • kapusta ok. 300g,
  • Pieprz mielony ok. Pieprz mielony ok.
  • Mąka pszenna ok. 3 łyżki,
  • Soda ok. 0,5 łyżeczki
  • 75g cebuli
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki śmietany

Jak przygotować potrawę: kapusta po morawsku

Najpierw musisz posiekać całą cebulę i kapustę. Możesz posiekać lub zetrzeć te warzywa na tarce za pomocą ostrego noża. Zalej warzywa wrzącą wodą i pozostaw na 2 minuty.

Następnie odcedź kapustę i cebulę. W osobnej misce możesz również posiekać mięso mielone i natkę pietruszki. Natkę pietruszki najlepiej zmielić.

Do miski dodaj dwie łyżki śmietany, jajko i łyżeczkę soli. Dodaj też pół łyżeczki czarnego pieprzu i sodę. Dodaj 3 łyżki mąki. Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce. Jest to najlepszy sposób, aby upewnić się, że wszystko jest dobrze wymieszane.

Po połączeniu wszystkich składników dodaj cebulę i kapustę. Następnie należy połączyć wszystkie składniki. Następnie z masy uformować kotlety. Piecz w temperaturze 200° Celsjusza. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.

Ułożyć kotlety na papierze. Piec kotlety przez 30 minut. Kotlety powinny być lekko przyrumienione. Gotowe kotlety należy podawać z masłem lub sosem. To danie świetnie nadaje się na specjalne okazje.

error: Treść zabezpieczona !!