Zacznij od wspaniałych jajek – wbij je do miseczki i utrzyj na gładką masę. Następnie, niczym w magii, dodaj kefir i kontynuuj mieszanie!
W następnej fazie, do magicznej miseczki dodaj sól, ser i pietruszkę. Salami, w swój tajemniczy sposób, zetrzyj na tarce.
Czas na mąkę i proszek do pieczenia. Zagnieć wszystko, tak by powstało delikatne i gładkie ciasto, które nie będzie się kleić.
Teraz, pozwól ciastu odpocząć, owijając je folią – 10 minut to idealny moment na regenerację. Następnie, posyp je mąką i rozwałkuj na grubość 1 cm. Twoje ciasto powinno teraz przypominać paski, które możesz spotkać na pizzy.
Co dalej? Smaż apetyczne kawałki na rozgrzanej patelni. Kiedy będą gotowe, przenieś je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.