Natłuścić i posypać mąką formę do pieczenia o średnicy 27 cm.
W misce wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia . W drugiej misce ubij całe jajka z cukrem pudrem na puszystą masę.
Następnie wlej olej do mieszaniny. Dodaj śmietanę, wanilię i skórkę z cytryny i wymieszaj . Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wystarczy lekko wymieszać. Staramy się nie mieszać masy, aby ciasto nie było sztywne. Jeśli mieszanka jest zbyt gęsta. Dodaj trochę wody lub mleka, aby uzyskać konsystencję podobną do lawy.
Mieszanina powinna płynąć z garnka jak lawa. Wylewamy masę na blaszkę, którą lekko wysmarowaliśmy olejem i posypaliśmy gruboziarnistą mąką lub bułką tartą. Na blacie ułożyć oczyszczone i osuszone truskawki.
Alternatywnie możemy dodać je bezpośrednio do ciasta, wybór należy do Ciebie. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny. Piecz, aż ciasto zacznie się złocistobrązowe i będzie twarde w dotyku. Pozwól mu ostygnąć.