Domowe batony Margot w 5 minut. Nie kupuję już batoników w sklepie – bardzo proste, tanie i smaczne.

Lubisz batony Margot? My je uwielbiamy i dlatego robię ten przepis przez cały rok.

Wypróbuj doskonałe domowe batoniki Margot, które za niewielkie pieniądze możesz przygotować dla całej rodziny.

Składniki:

  • 200g cukru
  • 100 ml wody
  • 300g ciastek (herbatników)
  • 100g masła
  • 200g kokosa
  • rum do smaku

Polewa:

  • Wrząca czekolada
  • Trochę oleju

Przygotowanie:

Cukier z wodą postaw na ogniu. Zagotuj. Dodaj pokruszone herbatniki i zmiękczone masło.

Dodaj również rum i kokos. Całość dobrze wymieszaj. Blachę do pieczenia lub formę wyłóż papierem do pieczenia. Posyp papier do pieczenia cukrem pudrem. Jeszcze ciepłą masę rozwałkować na grubość od 1 do 1,5 cm. Niech się scali. Następnie po prostu pokrój go na patyczki i zamocz w lukrze. Rozpuść czekoladę z odrobiną oleju na polewe.

Zanurz batony w polewie czekoladowej. Umieść ponownie na folii spożywczej, aby zapobiec ich przywieraniu i pozostaw do wyschnięcia. Gotowe. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!