To jest dokładnie ta opcja, którą dzisiaj oferujemy. Bardzo efektownie prezentuje się szybkie ciasto „Śnieżny puch”: niezrównana galaretka cytrynowa pod „pierzynką” karmelizowanych płatków kokosowych. Jej delikatny smak i lekka konsystencja przypadną do gustu każdemu miłośnikowi lekkich deserów .
Rozpuść galaretkę cytrynową w gorącej wodzie i ostudź do temperatury pokojowej. Twarożek ubić na krem, a śmietanę ubić blenderem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie do śmietany dodać twarożek i wszystko razem ubić na jednolitą puszystą masę.
Zimną galaretkę w płynie wlać strużką do masy twarogowo-śmietanowej, ubijając na niskich obrotach.
Wyłóż naczynie do pieczenia folią spożywczą, ułóż ciasteczka jedną warstwą, a na wierzchu masę twarogową. Na patelni rozgrzać masło, dodać cukier i kokos. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż się zarumienią i ostudź.
Posyp warstwę twarogu prażonym kokosem i wstaw galaretkę na noc do lodówki.