Nie tylko leczy i oczyszcza organizm, ale także dostarcza składników odżywczych i witamin, których szczególnie w tym okresie potrzebujemy. Najlepiej odstawić sok na chwilę po wyciskaniu, aby uwolnił wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
Ostrzeżenie: tego napoju nie powinny spożywać osoby z cukrzycą, biegunką, kamicą moczową i problemami żołądkowymi.
W przepisie wykorzystywane są również liście buraków, ponieważ są naładowane witaminami, składnikami odżywczymi i żelazem. Są bardzo korzystne dla hematopoezy i ogólnego stanu zdrowia naczyń krwionośnych i układu naczyniowego.
Zaczynamy od dokładnego umycia wszystkich składników.
Użyj zimnej wody z odrobiną octu. Najpierw dokładnie umyj buraki i liście buraczane. Kontynuujemy z innymi składnikami.
Czyścimy buraki i kroimy je na kawałki.
W ten sam sposób postępujemy z innymi składnikami.
Możemy przygotować napój.
Można to zrobić na dwa sposoby.
Po prostu wyciskamy wszystkie składniki i wypijamy około 100 ml dziennie.
Ewentualnie zmieszaj wszystko z wodą i wypij w ten sam sposób. Warzywa należy odsączyć.