Krem
Ciasto
Najpierw przygotowujemy krem. Mleko wlać do garnka , dodać mąkę, skrobię, żółtko i cukier. Dobrze wymieszaj blenderem i ugotuj gęstą śmietanę. Cukier waniliowy ubić z masłem i ostudzić i przykryć folią spożywczą .
W garnku roztopić masło, dodać wodę, szczyptę soli, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ciągle mieszając gotować gładkie plastyczne ciasto. Następnie odłóż na bok, pozwól mu lekko ostygnąć. Następnie ubijamy jedno po drugim jajka, aż ciasto będzie zbite i ma odpowiednią konsystencję.
Następnie wkładamy go do ozdobnego woreczka i formujemy podłużne ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia .
Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez około 25 minut. Uwaga, nie otwieramy piekarnika przez pierwsze 15 minut ! Każdy kawałek przekroić na pół i wypełnić śmietaną .
Na koniec rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Namocz jedną stronę każdego ciasta w tym lukrze.