Zacznij od umieszczenia wafla między dwoma wilgotnymi ręcznikami. Owinąć i zostawić na pół godziny, by zmiękł. Następnie w garnku przygotuj karmel mieszając cukier.
Po stworzeniu karmelu dodaj wodę oraz kawę. Wszystko dokładnie połącz, a potem dodaj mielone herbatniki. Uzyskana masa powinna zostać równomiernie nałożona na zmiękczony wafelek.
Przystępujemy do drugiego nadzienia. W garnku rozpuść cukier, wodę i masło. Na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, dodaj mleko w proszku. Gdy wszystko jest dobrze połączone, dodaj wiórki kokosowe. Nałóż tę masę na wcześniej przygotowaną warstwę karmelową i delikatnie zawijamy waflowy arkusz.
Następnie roladę należy owinąć w papier do pieczenia i umieścić w lodówce, aby dobrze się schłodziła. Po schłodzeniu wystarczy ją pokroić i jest gotowa do podania.