Od tamtej pory nie pamiętam, gdzie w naszym lokalnym sklepie znajduje się dział z kiełbasami. Tak, kiełbasa domowej roboty jest lepsza niż jakakolwiek dostępna chemia. Mimo że moja teściowa jest ekspertem we wszystkim, co kulinarne, poprosiła mnie o przepis. Aby zrobić domową kiełbasę z kurczaka, będziesz potrzebować 1 kg udek i godzinę. Już nigdy więcej nie kupisz kiełbasy.
Ugotować mięso, usuwając kości z kurczaka. Drobno posiekaj mięso lub zmiel je w maszynce do mięsa. Dodać sól, pieprz i paprykę, w zależności od upodobań. Wymieszaj bulion z kurczaka z mięsem. Umieść mięso mielone w folii i pozostaw na 10-12 godzin. Mięso posmaruj papryką na folii. Przeciągnąć sznurek przez folię i zwinąć w rulon.
Umieść rulon w brytfannie i piecz w temperaturze 180°C przez 1 godzinę. Smak domowej kiełbasy można dowolnie modyfikować. Możesz sprawić, że kiełbasa będzie bardziej pikantna, dodając więcej czosnku lub pieprzu. Jeśli masz ochotę na nietypowe smaki, wypróbuj nowe przyprawy.