Dokładnie umyj warzywa oraz owoce. Poszatkuj kapustę według uznania. Obierz jabłko, pokrój je i skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Ogórka pokrój w drobne paseczki. Wszystko dodaj do miski, a następnie wymieszaj.
Przygotuj sos z jogurtu, koperku oraz przypraw, po czym polej nim sałatkę. Na koniec dodaj kukurydzę i ostatni raz porządnie wymieszaj. Częstuj się wspaniałą sałatką!
Po ugotowaniu, białko jajka oddziel od żółtka. Żółtko dokładnie rozgnieć widelcem, a białko pokrój w kostkę. Do żółtka dodaj oliwę, śmietanę, musztardę, przyprawy i wymieszaj porządnie, żeby składniki się połączyły. Dokładnie umyte kapustę oraz ogórka pokrój w paski. Posyp je kolendrą oraz koperkiem, po czym dodaj do nich białko. Na koniec wszystko połącz oraz znów wymieszaj. Sałatka gotowa!