Efektowny pyszny deser który wszystkich zachwyci smakiem i wyglądem. Poznaj przepis.

Teraz rozpoczniesz najlepszą zabawę. Zacznijmy od bazy, bo jak Ci nie wyjdzie to niepotrzebna będzie masa. Wodę z mlekiem wlewasz sobie do garnka, dodajesz do tych cieczy masło, cukier, sól i mąkę.

Wymieszaj dobrze i zagotuj w garnku, tak aby ciasto odchodziło od jego boków. Przerzuć ciasto do miski i wbij jajka.

Zacznij rozgrzewać piekarnik do 180 stopni, tak aby twojemu ciastu było odpowiednio ciepło. Skoro o cieście mowa to wyłóż je teraz na blachę. Jak w piekarniku jest już odpowiednio ciepło to wkładaj ciacho na jakieś pół godzinki.

W tym czasie możesz robić resztę, krem sam się nie zrobi. 🙂

Jeśli twoje masło jest zbyt twarde to troszkę poczekaj, aby zrobiło się miękkie. Na pierwszy rzut idzie: mąka, cukier, cukier waniliowy i jaja. To wszystko mieszasz w misce trzepaczką na jednolitą masę.

error: Treść zabezpieczona !!