Do dużej miski dodaj drożdże. Następnie wymieszaj z cukrem. Na koniec dodaj ciepłe mleko i wodę. Użyj trzepaczki do wymieszania składników. Pozostawić na chwilę, aby drożdże się uaktywniły, a następnie dodać olej i biały jogurt. Na koniec dodaj jajko.
Ponownie połącz. Wymieszaj razem mąkę i sól. Zajmie to ok. 5 minut. Pozostawić do odpoczynku na ok. 90 minut. Posmaruj powierzchnię roboczą olejem, a następnie przełóż na nią kwaśną masę. Uformować 10 równych kulek. Każdą kulkę rozwałkować na owalny kształt, a następnie zwinąć w długi rulon.
Umieść rolki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić je na około 30 minut pod bawełnianą ściereczką. Po opłukaniu umyj je w zimnej wodzie. Piec w temperaturze 220°C przez 20 minut. Upieczone bułeczki możesz posmarować masłem i podać na stół.