Ciasteczka miodowe – świąteczny przysmak – znikają pierwszego dnia po zrobieniu.

Często zmieniamy lub modyfikujemy słodycze na naszych świątecznych stołach, gdy zbliża się okres świąteczny.

Oto jak zrobić pyszne ciastka miodowe, z polewą i nadzieniem. Przydadzą się nie tylko na Boże Narodzenie. Doskonale nadają się do codziennej herbaty i kawy. Zachowują świeżość przez dość długi czas, ale są tak pyszne i łatwe do zjedzenia, że zapomnisz o nich.

Ciasteczka miodowe – składniki

Do przygotowania ciasteczek potrzebne są następujące składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 20 dkg cukru
  • Margaryna 10 dkg
  • 45 dkg mąki
  • 2 łyżki miodu

Nadzienie:

  • 2 łyżki mąki gruboziarnistej
  • 4 szklanki mleka
  • 20 dkg masła
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • Cukier puder do smaku

Przygotuj polewę z gorzkiej czekolady i tłuszczu.

Jak zrobić ciastka miodowe?

error: Treść zabezpieczona !!