Dzielę się tym luksusowym przepisem, który robię prawie co tydzień. Idealny deser, który zrobisz bez pieczenia

Ten deser jest absolutnie pyszny, a w przygotowaniu genialnie prosty. Poza tym nie musisz niczego piec. To świetny pomysł, aby zafundować sobie smaczny dodatek do filiżanki aromatycznej kawy lub zaskoczyć gości pięknie wyglądającym deserem.

Potrzebujesz:

  • Długie biszkopty typu lady fingers + mleko do ich namaczania
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 500 ml mleka
  • cukier do smaku
  • 250 ml śmietany 30%

Polewa:

  • 100 ml śmietanki 30% + czekolada połamana na kawałki

Przygotowanie:

 

Biszkopty namocz krótko w mleku i włóż do wybranej foremki.

Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Posmaruj nim biszkopty i odstaw do ostygnięcia.

Ubij śmietanę i nałóż na budyń, wygładź powierzchnię. Ułóż kolejną warstwę ciasteczek.

Czekoladę rozpuść w śmietanie i na koniec polej nią wierzch przyszłego deseru.

Ostudź i podawaj. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!