Krok pierwszy — do garnka wlej 0,5 litra mleka. Dodaj 2 opakowania cukru waniliowego oraz 100 gram kaszy manny. Wszystko gotuj do uzyskania gęstej masy. Do przygotowanej wcześniej papierem do pieczenia formy, wlej gotową masę. Studzimy.
Krok drugi — bierzemy się za przygotowanie drugiego kremu. Do pozostałego mleka, tj. 0,5 litra, wsyp 5 łyżek cukru oraz 1 opakowanie budyniu waniliowego. Gotuj aż powstanie gęsty budyń.
Krok trzeci — w misce ubij masło lub margarynę. Dodawaj po 1 dużej łyżce wystudzony budyń wraz z 250 ml śmietany kremówki, dalej ubijając.
Krok czwarty — ubitą masę wyłóż na wcześniej ostudzoną masę z pierwszego kroku.
Krok piąty — w kąpieli wodnej rozpuść 150 gram czekolady z pozostałą śmietaną kremówką, tj. 75 ml. Rozpuszczoną czekoladę wylej na ciasto i wstaw do lodówki na około 2 godziny.