Pyszne ciasto kokosowe, które zachwyci każdą wizytę… Znika ze stołu w kilka chwil.

Składniki:

  • 1 szklanka jogurtu
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka mąki kokosowej
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki zwykłej
  • 1/2 proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao

Nadzienie:

  • 100 g czekolady
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie:

Jogurt, mleko, olej, mąkę kokosową, cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać. Podziel masę na pół, do jednej połowy dodaj kakao, druga pozostanie biała. Ciemną masę wylać na blachę wysmarowaną olejem i posypaną mąką, wyrównać, posmarować jasną masą.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około pół godziny (test wykałaczką). Pozwól mu ostygnąć. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj olej, mieszaj, aż masa będzie błyszcząca. Na upieczone ciasto wylać polewę czekoladową. Pozwól polewie czekoladowej stwardnieć! Smacznego!

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, udostępnij go znajomym!

error: Treść zabezpieczona !!