Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na białą, sztywną pianę. Zwiększamy obroty miksera i stopniowo dodajemy do piany żółtka, cukier, olej, mąkę i kakao. Obie mąki dobrze jest przesiać przez sito, nie zrobią się grudki w masie.
Masę wlewamy do blaszki posmarowanej masłem (23cm x 23 cm). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy 20 minut do suchej wykałaczki.
Podgrzewamy na palniku mleko, dodajemy do niego cukier ( nie doprowadzamy do wrzenia!). W osobnej misce mieszamy masło z mlekiem w proszku. Dodajemy ostudzone mleko z cukrem, mieszamy na jednolitą masę. Krem jest gotowy do nałożenia.
Należy wystudzić biszkopt przed krojeniem. Kroimy go jednokrotnie w poprzek na dwa blaty. Na dolny blat nakładamy całość kremu, przykrywamy drugą połową biszkoptu.