Z tego przepisu powstaje pyszne, szybkie w przygotowaniu ciasto, które można podawać do porannej kawy.

Lubisz szybkie, wilgotne ciasta?

Z tego przepisu powstanie pyszne ciasto jogurtowe. Wymieszaj składniki i dodaj swoje ulubione dodatki. To takie proste i pyszne!

Składniki:

  • 2 średnie jajka
  • 120 g cukru kryształu
  • 30 g masła
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 300-320 g mąki pszennej, np. mąki tortowej
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 100 g ulubionych orzechów i rodzynek

Sposób przygotowania:

Pozwól masłu ostygnąć. W misce ubij razem jajka. Wymieszaj cukier z jajkami. Użyj trzepaczki, aby wszystko połączyć. Następnie dodaj masło i jogurt.

Połącz wszystkie składniki. Powoli dodawaj mąkę i proszek do pieczenia. Mieszaj, aż uzyskasz gęstą, gładką masę.

Dodaj ulubione orzechy, możesz też dodać posiekaną czekoladę. Krótko wymieszaj. Przełóż ciasto do formy o wymiarach 10 x 22 cm i piecz w temperaturze 170°C.

Piec ciasto przez 30-35 minut, a następnie całkowicie ostudzić. Przed podaniem posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!