Z tego przepisu można przygotować pyszne domowe ciasto. Niesamowity smak czekolady i bogaty krem zachwycą Twoją rodzinę i przyjaciół.

Upewnij się, że masz już przygotowaną mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

W osobnej misce wymieszaj jajka, cukier, olej i śmietanę.

Następnie połącz masę jajeczną z suchą mieszanką. Ubijać do uzyskania gładkiej masy. Wyłóż formę pergaminem do pieczenia i wlej do niej ciasto.

Piecz ciasto przez 12-15 minut w piekarniku w temperaturze 200°C. Sprawdź, czy ciasto jest gotowe, używając drewnianego patyczka na końcu.

Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu odwróć ciasto na drugą stronę i zdejmij papier do pieczenia. Za pomocą noża wyrównaj boki tortu, a następnie pokrój go na cztery równe części.

error: Treść zabezpieczona !!