Ciasto:
Krem:
Do garnka wlej wodę i mleko. Dodaj masło i gotuj na ogniu. Gdy masło się rozpuści, a masa zacznie wrzeć, do ciasta dodać mąkę pszenną wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia.
Mieszać około 4 minut (masa zaczyna oddzielać się od ścianek i dna garnka). Odstawić i lekko ostudzić. Stopniowo dodawać po jednym jajku i dokładnie ubijać po każdym.
Dostajemy ciasto, które przecinamy na pół. Przygotujemy okrągłą formę do pieczenia o średnicy 24 cm. Wykładamy spód papierem i nakładamy do połowy. Ładnie wygładź (nałóż cienką warstwą) i upiecz. Piec w 200 stopniach przez 20 minut.
Powtórzymy to samo z drugą połową drogi. Upieczone ciasto ostudź na grillu. W mleku wymieszaj cukier, mąkę zwykłą i jajka. Niech się ugotuje nad ogniem.
Zagotuj gęstą owsiankę, przykryj folią i ostudź do temperatury pokojowej. Masło razem z cukrem waniliowym ubić na piankę, stopniowo dodawać łyżkami wystudzonej owsianki . Jedno ciasto przekładamy z powrotem do foremki, wrzucamy śmietankę, układamy drugie i delikatnie dociskamy.