Przygotowanie przepisu najlepiej zacząć od rozpuszczenia żelatyny. Należy wsypać żelatynę do małej miseczki i zalać ją 40 ml wody i dobrze wymieszać. Odstawić na około 20 minut.
Następnie należy zagotować mieszaninę wody, cukru i miodu, ale nie dłużej niż dwie minuty. Po tym czasie należy zdjąć garnuszek z palnika i dodać do środka rozpuszczoną żelatynę i mleko skondensowane. Następnie przyszedł czas na czekoladę.
Trzeba połamać ją na małe kosteczki i wrzucić do garnka z pozostałymi składnikami i mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Powstałą polewę należy przelać przez sitko. Teraz przyszedł czas na polewanie naszego ciasta.
Ciasto należy polewać energicznie, wylewając zawartość garnuszka ruchem okrężnym, zaczynając od środka i kierując się do krawędzi ciasta. Polane ciasto należy odstawić, by polewa trochę stężała.