Czosnek, goździk i jabłko na wzmocnienie odporności: Sprawdzony lek.

Czosnek, goździki i jabłko to doskonałe połączenie naturalnych produktów:

  • czosnek – nazywany naturalnym antybiotykiem
  • goździki – aromatyczny antyoksydant,
  • jabłko – smak i witaminy

Receptura, łącząca wszystkie trzy składniki jest znana od dawna, a obecnie – kiedy borykamy się z wirusami i chorobami – warto ten prosty przepis przypomnieć.

Do przygotowania aromatycznego napoju potrzebujemy 3 ząbki czosnku, 1 jabłko oraz garść goździków. Silny smak i aromat czosnku jest w tym połączeniu doskonale złagodzony, jednocześnie nie wpływając na jego naturalne właściwości.

Przygotowanie

Czosnek należy oczyścić z łupinek i pokroić w drobne cząsteczki, które umieszczamy w naczyniu i zalewamy niewielką ilością wody.

Naczynie z czosnkiem odstawiamy na minimum 15 minut.

Następnie przygotowujemy jabłko.

Kroimy je na cząsteczki – nie muszą być bardzo małe. Umieszczamy je w garnku, zalewamy wodą i wsypujemy goździki.

Tak przygotowaną zalewę gotujemy. Kiedy tylko dojdzie do wrzenia, wywar zdejmujemy z ognia i odstawiamy, aby nieco wywar nieco się ostudził.

Po około pięciu minutach dodajemy czosnek z wodą. Tak przygotowany wywar umieszczamy pod przykryciem na około 10 minut. Następnie odcedzamy i otrzymujemy wspaniałe, naturalne lekarstwo.

Stosowanie i działanie

Tak przygotowany napój pomoże na problemy z oddychaniem, przyniesie ulgę w stanach zapalnych, przy zachorowaniach na grypę, kaszlu czy problemach ze stawami. Zapobiegawcze działanie napoju polega na wzmacnianiu odporności, działaniu antyseptycznym i antywirusowym i dostarczaniu do organizmu naturalnych witamin.

Napój może stanowić doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Można go pić w czasie posiłków w ciągu dnia.

error: Treść zabezpieczona !!