14 dni japońskiej diety – Japonki dzięki temu mogą stracić do 6 kg w ciągu dwóch tygodni.

Śniadanie: krakersy z kawą;

Obiad: gotowana bądź smażona ryba ze startą marchewką;

Kolacja: szklanka kefiru i 100g gotowanej wołowiny.

Dzień 13

Obiad: szklanka soku pomidorowego, do tego gotowana kapusta z masłem i dwa jajka;

Kolacja: gotowana bądź smażona ryba.

Dzień 14

Śniadanie: starta marchewko i pieczona cukinia;

Obiad: świeże warzywa i 100g gotowanej wołowiny.

Menu w diecie japońskiej jest obfite w jaja, warzywa i rybę.

Zasada jest prosta – istotne jest minimum węglowodanów i jak najwięcej witamin i białka. Nasz organizm bardzo łatwo przyswaja dania rybne oraz jaja – najlepiej gotowane.

Najbardziej odpowiednie dla naszego organizmu są świeże warzywa – poza cukinią.

Jabłka, kapusta, ogórki i pomidory będą jak najbardziej odpowiednie. Oszczędność czasu to kolejny plus japońskiej diety – wyróżnia się ona prawie całkowitym brakiem gotowania – jedyne co musisz przyrządzić to warzywa i mięso.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!