Potrzebujesz:
Przygotowanie: Roztapiamy margarynę. Następnie jajka dokładnie ubijamy z cukrem za pomocą miksera. Dodajemy margarynę i dokładnie mieszamy, Następnie przesiewamy mąkę i dodajemy do niej proszek do pieczenia. Dodajemy do ciasta. Jabłka kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do środka. Z powstałego ciasta formujemy owalne ciasteczka. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Potrzebujesz:
Przygotowanie: Masło ubijamy z cukrem – najlepiej mikserem. Następnie wrzucamy do powstałej masy jajko, mleko i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąkę i zdecydowanymi ruchami ugniatamy ciasto. Kiedy jest zwarte należy je rozwałkować na grubość ok. 7-10 mm.
Foremkami wycinamy ciasteczka w dowolnym kształcie. Wykładamy je na blachę wyłożoną papierem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.